obstinat

Direktlänk till inlägg 20 februari 2015

Manliga tankar som är så på pricken att jag får tårar i ögonen av att läsa.

Av obstinat - 20 februari 2015 14:00

Det är senaste inlägget (och även det innan) som Hans Mebius skriver i sin blogg, Manskligt, en blogg om män för män. Inlägget "Vad kvinnor vill ha av män". Jag har nu läst inlägget 3 gånger, på 3 dagar, och är helt mållös. Finns det verkligen män som förstår det där? Finns det män som kan förklara för andra män hur det ÄR?


Som han skriver är det här vinklat skrivet och det är inte enbart män som behöver tänka på hur man ska agera i ett förhållande. Det gäller även kvinnor, Men det verkar som att det enda sättet att verkligen förstå skillnaden på män och kvinnor, för ja det är skillnad, vi reagerar och agerar olika, sen är det även skillnad på individer, men det är att gå för djupt, det räcker gott med att konstatera att män och kvinnor är olika. Att vi aldrig kommer att kunna förstå varandra, varandras behov, varandras sätt om vi inte ser att det är så och försöker förstå varandra. Och kanske det är så att för att man ska förstå måste man överdriva vinklingen åt bara ett håll. Sen vore det underbart att läsa en liknande text om vad män vill ha av kvinnor. 


Läs den här bloggen, rekommendera den vidare till dina vänner, både män och kvinnor. Den är läsvärd, den är så mitt i prick. 


Jag tror också att man som kvinna kan lära sig lite genom att läsa, kanske man kan få hjälpen att förstå vad man själv vill försöka säga, man får ord på en känsla man försökt förklara med inte kunnat. För det kan vara svårt, det kan bli fel och missförstånd uppstår som förvärrar något som kunde lösas så lätt - att vi förstår varandras olikheter och behov, att vi accepterar den här underbara olikheten som är mellan oss kvinnor och männen.


  

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av obstinat - 14 april 2015 06:00

    Kärlek föds ur glädjen att se på varandra, får näring ur behovet av att vara tillsammans och fulländas av det omöjliga i att vara åtskilda.       ...

Av obstinat - 8 april 2015 11:15

    Motgångar avslöjar snillet, medgångar döljer det.  Horatius ...

Av obstinat - 4 april 2015 11:30

       Jag gillar faktiskt misstag. Jag tycker att de är mänskliga.  ...

Av obstinat - 2 april 2015 14:36

Så känns det just nu, tiden räcker inte mer än till det vardagligaste sysslorna. Men så är livet till och från, bara leva i det vardagliga måstet ett tag, så kommer tid för roligare saker snart att infinna sig. ...

Av obstinat - 2 april 2015 03:15

"Till vän ska man komma bjuden i medgång och objuden i motgång." ...

Ovido - Quiz & Flashcards