obstinat

Alla inlägg den 28 februari 2015

Av obstinat - 28 februari 2015 11:15

Jag har läst om denna metod till och från under ett bra tag. Nej det här kommer inte bli ett inlägg om hur bra den metoden är, med bilder på hur fantastiskt mitt hår blivit efter någon enstaka vecka med metoden. Sen att det inte finns en chans att någons hår kan växa 3-4 dm på någon vecka inte bara på längden utan också i tjocklek, från att ha varit tunt och slitet till tjockt och välmående, Bara för att jag använt enbart balsam. Sånt tror jag inte på.


Jag kommer heller inte förkasta metoden, säga att den inte alls fungerar, för det kan jag inte, har inte provat den.


Det jag däremot tar upp är mina egna tankar om metoden. Det är att smuts är smuts, fett är fett, oavsett vad det sitter. Och min tanke är att om man inte vill använda schampo för att det innehåller medel som är "starkt" och skadligt för håret, så är min fråga, VAD innehåller egentligen balsamet då? Något finns ju även i det för att det ska fungera att lösa upp smuts och fett. 


Tänker inte heller gå in på vad man kan läsa om varför det fungerar, som att fettet i balsamet löser upp fettet i håret...


I mina tankar finns då bara att det finns saker även i balsamet som man inte vill ha i sitt hår, om man inte kan använda schampo på grund av den anledningen. 


Så å ena sidan tänker jag lite som att jag inte vill använda sorterna balsam som dom som förespråkar metoden säger är bra som "första" balsam. Ä andra sidan så tänker jag att jag kanske skulle ta och prova metoden för att själv göra före och efter bilder, samt min egen utvärdering av att bara använda balsam.


Får jag lite tråkigt kanske jag gör så, i vetenskapligt syfte *ler*


  

Ovido - Quiz & Flashcards