Direktlänk till inlägg 11 februari 2015
Idag har jag bakat ananaspaj och gjort en kycklingpaj av resterna av den grillade kycklingen.
Gjorde ananspajen tidigare och den blev populär, så nu blev det en liten "beställning". Och det värmer att min matlagning blir uppskattad. Och denna ananaspaj är god. Eller om man vill ha blåbär eller hallon i, helt underbar, lite varm med vaniljglass.
Och att göra paj på rester man har är det godaste sättet att göra en ny god rätt. Så idag står det kycklingpaj med massor av god fräsch sallad på menyn :)
----------------------------------------------------------------------------------
Recept på ananaspajen
Pajskal:
150 g smör eller margarin
3 dl vetemjöl
1 dl strösocker
1 tsk bakpulver
Fyllning:
1 liten burk ananaskross (140 g avrunnen vikt)
2 dl creme fraiche
½ dl strösocker
2 tsk vaniljsocker
Blanda ingredienserna till pajdegen och tryck ut degen i en pajform med löstagbar botten.
Bred avrunnen ananaskross över. Blanda resten av ingredienserna till fyllningen och fördela över ananasen.
Grädda pajen i nedre delen av ugnen i 200 grader cirka 20 minuter, tills pajen börjar få fin färg.
Servera vaniljglass till.
Kärlek föds ur glädjen att se på varandra, får näring ur behovet av att vara tillsammans och fulländas av det omöjliga i att vara åtskilda. ...
Motgångar avslöjar snillet, medgångar döljer det. Horatius ...
Jag gillar faktiskt misstag. Jag tycker att de är mänskliga. ...
Så känns det just nu, tiden räcker inte mer än till det vardagligaste sysslorna. Men så är livet till och från, bara leva i det vardagliga måstet ett tag, så kommer tid för roligare saker snart att infinna sig. ...
"Till vän ska man komma bjuden i medgång och objuden i motgång." ...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | |||||||||
2 | 3 |
4 | 5 |
6 |
7 |
8 |
|||
9 |
10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 |
|||
16 |
17 |
18 | 19 |
20 | 21 |
22 |
|||
23 | 24 |
25 | 26 | 27 |
28 | ||||
|