obstinat

Alla inlägg den 13 mars 2015

Av obstinat - 13 mars 2015 17:00

Man skulle använda kokosfett mycket mer än man gör egentligen, Min dotter började för lite mer än ett år sedan att steka i kokosfett, använda det i maten på olika sätt. Och när man sen läser om hur bra kokosfett är, och man själv märker att det faktiskt stämmer, så varför byta och ta något annat.


Det som är riktigt bra med kokosfett är att det tål hög värme och går jätte bra att stega i, det klarar även varmare temperaturer utan att förstöras i rumstemperatur. Det är för att det kallpressade kokosfettet innehåller mycket mättade fettsyror. Men det gäller just kallpressad, det kokosfett som man t ex använder till ischoklad när man gör julgodis, det i silverfärgad folie är inte kallpressad, den är processad med värme och tryck vilket försämrar fettsyrorna så att dom inte alls passar till vår kropps egna biokemi. Så det är viktigt att man tänker på att använda just kallpressad.


Kokosfett är antiinflammatoriskt. Det är välgörande på många sätt, bra "smörjmedel" för hjärnan och det är ett fett som inte lagras i kroppen utan omvandlas till energi som utnyttjas.. Och det finns många användningsområden för kokosfettet.


Bra användningsområder för koksfett - kanske du har flera tips när kokosfett är bra att anvämda


* Bakning och matlagning och som ersättning till smör.

* Vid fritering

* Kokosolja kan användas för att stilla sockersuget, lägg det i te, eller kaffet eller i smoothie. 

* Används för att öka ämnesomsättningen och magsmältning.

* Att ha vid massage

* Inpackning för håret

* Kroppslotion, för torra armbågar, fötter

* Ta bort ögon make up med

* Lätt grovt salt i och använd som pealing för kropp, fötter.

* Kan hjälpa läkning när man bränt sig i solen

* Vid förstoppning

* Sägs kunna stötta upp din funktion av sköldkörteln

* Som ett naturlig glidmedel som inte stör vaginala floran.

* Vid rakning, både som rakkräm och lindring efter


Finns säkert massor av flera användningsområden, har jag missat något viktigt bra användningsområde?



Av obstinat - 13 mars 2015 09:45

Som att man får bättre minne av att ha sex.

Det har forskare kommit fram till. Regelbunden sex är bra för minnet. Man har sett på möss och råtter att det blir en ökad produktion av neuroner i Hippocampus efter sex, det har inverkan på långtidsminnet och dom kognitiva funktionerna. Men nu räcker det tydligen inte alls med enbart sex, det krävs också mental träning för att hålla cellerna som produceras vid liv, att få kunna utnyttja den bra effekten av att ha sex, inte bara att må bra och njuta utan även få bättre minne.


Man andas djupare när man är upphetsad, har sex, vilket gör att kroppen slappnar av och blodet syresätts. Hormoner som oxytocin friges av en orgasm. Allt det här är bra för hjärtat och förebyggande för hjärtproblem.


Det frigörs också ämnen som är lugnande och dämpar stress. Vilket samtidigt påverkar blodtrycket positivt. Det är lättare att behålla lugnet i stressade situationer.


Het sex, ett skönt samlag där man är svettig, utmanad och nöjd. Det är som att ha gjort ett träningspass. Man förbränner ca 150 kalorier vid en halvtimmes sex. Inte så dumt *ler*


Sex friger endorfiner och andra lyckohormoner och den positiva effekten kan vara länge. Försök har visat att kvinnor är gladare efter sex eller kärleksfull beröring – inte bara precis efteråt men även dagen efter.


Så fram för mer närhet, mer gemensam njutning.


  



Det är bevisat att just brist på närhet, intimitet i ett förhållande också är en anledning till att lusten minskar.

Liksom stress, problem av olika slag, sömnbrist och missnöje med sin egna kropp.

 

Ovido - Quiz & Flashcards